Beton Altı Trapez Sac

Beton Altı Trapez Sac

Beton Altı Trapez Sac

Beton Altı Trapez Sac, beton ve çeliğin bir arada kullanıldığı kompozit yapılarda, beton ve çelik arasına bütünlük sağlaması amacı ile uygulanan zemin kalıplarıdır. Beton tasarrufu sağladığı gibi yapıların yapım süresini de azaltmaktadır. Ayrıca bir kalıp yapılmasına gerek yoktur. Trapez sac zaten kalıp görevi gördüğü gibi ayrıca metal yapısı ile döşeme demir donatının daha az kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Yapıya dayanıklılık sağlamaktadır.
Trapez sac, 0,70 ile 3 mm arasında değişik kalınlıklarda üretilmektedir. Boyu maksimum 15 metredir. İstenilen ebatlarda üretilmektedir. Yapılarda istenilen beton kalınlığına ulaşabilmek için beton altı trapez sac ile daha az beton kullanılmakta ve çelik bina maliyetini düşürmektedir. Çelik ile beton arasında mekanik yapışma sağlar.
Sahip olduğu trapez geometrisi ile gövdesinde oluşan çıkıntılara sahiptir.  Bu formu ile döşeme altında mini dişler oluşur ve bu betonarme döşeme taşıyıcılığında ayrıca fayda sağlamaktadır. Ayrıca beton dökümü sırasında bu trapez form bazı durumlarda yapılması gereken destek dikmelerinin sayısını azaltarak maliyetten ayrıca tasarruf sağlamaktadır. Levhaların yüzeyinde imalat sırasında oluşturulan çentik şeklindeki çıkıntılar ile beton ile sacın daha iyi kaynaşmasını sağlayarak beton ile çeliğin bir arada çalışmasına katkıda bulunmaktadır. Bu tasarımı sayesinde kompozit döşemenin mukavemetini arttırmakta ve ekonomi sağlamaktadır.

Beton altı trapez sac, 0,70 ile 3 mm arasında değişik kalınlıklarda üretilmektedir. Boyu maksimum 15 metredir. İstenilen ebatlarda üretilmektedir.

Ayrıca beton dökümü sırasında bu trapez form bazı durumlarda yapılması gereken destek dikmelerinin sayısını azaltarak maliyetten ayrıca tasarruf sağlamaktadır.

Yapılarda istenilen beton kalınlığına ulaşabilmek için trapez sac ile daha az beton kullanılmakta ve çelik bina maliyetini düşürmektedir. Çelik ile beton arasında mekanik yapışma sağlar.

Trapez Sac levhaların yüzeyinde imalat sırasında oluşturulan çentik şeklindeki çıkıntılar ile beton ile sacın daha iyi kaynaşmasını sağlayarak beton ile çeliğin bir arada çalışmasına katkıda bulunmaktadır.

Beton altı trapez sac, sahip olduğu trapez geometrisi ile gövdesinde oluşan çıkıntılara sahiptir.  Bu formu ile döşeme altında mini dişler oluşur ve bu betonarme döşeme taşıyıcılığında ayrıca fayda sağlamaktadır.

Bu tasarımı sayesinde tapez sac kompozit döşemenin mukavemetini arttırmakta ve ekonomi sağlamaktadır.