Trapez Sac Montaj ve Uygulaması

Trapez Sac Montaj ve Uygulaması

Trapez Sac Montaj ve Uygulaması

Trapez Sac Montaj ve Uygulaması

Beton altı trapez sac, çelik kirişleri yönüne dik olacak şekilde çelik yapının üstüne döşenmektedir. Çelik yapının açık alanlarına uygulanan beton tutucu sacın döşeme kalınlığı ile aynı yükseklikte olmalıdır. Beton tutucu saclar burada kalıp görevi görmektedir. Saclar, 90 derece bükülerek çelik üstüne kaynakla yerleştirilmektedir. Trapez saclar, 2, 2,5, 3 mm kalınlığındadır.

Çelik yapıya Stud Çivisi ile sabitlenmektedir. Bu sabitlenme Stud Çivisinin çeliğe özel kaynak makinesi ile yapılan kaynak ile sağlanır. Çeliğe kaynayan trapez üzerine çelik hasır atılarak kompakt bir yapı oluşturulur.

Uygun kalınlığa sahip geniş açıklıkların kapatılmasını sağlar. Uygun kalınlığın belirlenmesi statik hesaplamayla yapılmaktadır. Yapının hareketli ve sabit yükleri hesap edilerek yapının hafifletilmesi sağlanır ve yatırım maliyeti de böylelikle düşmüş olur.

Trapez Sacın Avantajları Nelerdir?

Yapıların dayanıklılığı arttırmakta ve yapım maliyetini aşağıya çekmektedir. Yapılarda kalıcı kalıp görevi görürken daha az beton kullanımını sağlamaktadır. Yangınlarda 4 saate kadar dayanıklıdır. Bina temeline daha hafif yük binmesinden dolayı ekonomik kesitler elde edilmektedir. Montajı kolay ve hızlıdır. Güvenli çalışma olanağı sunar. Hem maliyeti düşürür hem de yapım zamanını kısaltır. Bu da önemli bir tasarrufa neden olur.

Trapez Sac, kolay kesilen ve işlenen bir malzemedir. Özel nokta detaylarına kolay uygulanır. İstif alanından tasarruf sağlar. Yapılara daha fazla gerilme kuvveti kazandırır.